Toppmeny

Artikel om den kommunala förskolans studiedag 4/9-2015

Väsby Lärlabb blev inbjuden till den kommunala förskolans studiedag den 4/9-2015. Programmet (Studiedag 150904) innehöll bland annat en presentation av Per Falk om Den andra maskinåldern, UR som presenterade Tripp, Trapp, Träd för hela personalgruppen samt hade en statusuppdatering om vart vi stod i utvecklingsarbetet av den pedagogiska appen. Slutligen visade varje förskola upp exempel och möjligheter med projektorn i lärmiljön. Exempel som visades upp var t ex:

  • Dokumentkamera för berättelser och språkutveckling
  • Dokumentkamera för att förstora och undersöka insekter och djur
  • Att bygga lärmiljöer med projicerade bilder och film på tältduk

Detta som en del i utvecklingsarbetet med den interaktiva lärmiljön men också som en del i det systematiska kvalitetsarbetet.

Vi i Väsby var där och fångade atmosfären och innehållet under studiedagen i artikeln Koleriska koltrastar och bananpianon. Där skriver de bland annat:

Den lilla roboten Beebot tuffar fram på golvet. – Nu testar jag att programmera den. Jag trycker fram, fram, höger och så ser vi om den tar sig förbi hindren. Per Falk visar upp en liten robot som har vaga likheter med ett bi och som Väsbys förskolebarn kommer att få experimentera med för att lära sig enkel programmering.

ROBOTAR. Här ser vi Bee-Bot, kretskortet MakeyMakey och legoroboten. I bakgrunden IT-strategen Per Falk. Foto: Foto: Anna Wettergård

ROBOTAR. Här ser vi Bee-Bot, kretskortet MakeyMakey och legoroboten. I bakgrunden IT-strategen Per Falk. Foto: Anna Wettergård Vi i Väsby

Utvärderingen är ute till personalgruppen och jag uppdaterar bloggposten när vi fångat in synpunkter och tankar från förskollärare och barnskötare.

, , ,

No comments yet.

Kommentera