Toppmeny

Förskolans digitalisering – från idé till verklighet på BETT

Väsby Lärlabb och Per Falk var inbjuden av Lin Education för att prata om utvecklingsarbetet på de kommunala förskolorna i Väsby, samt jobba med deltagare från hela Sverige med olika metoder och processer för att identifiera relevanta projekt, skapa en prioriteringsordning av dessa samt att snabbt gå från idé till något konkret. Enligt programmet så..

Idag har många föräldrar till barnen i förskolan inte en egen upplevelse om hur världen var innan internet och digitaliseringen bland förskolan blir allt viktigare. I detta unika tema sätter vi fokus på tre fenomen som alla är avgörande för en progressiv förskola. Ledarskapet, utvecklingsmodet och praktiska metoder och processer. Tillsammans med initierade deltagare tar vi ett helhetsgrepp kring hur förskolan går i bräschen kring digitaliseringen och sätter utvecklingstryck på efterkommande skolformer.

Ca. 80 stycken deltagare fick under 100 minuter ta del av Väsby Lärlabbs utvecklingsarbete, våra strategier och principer och sedan själva testa upplägg som vi arbetat med det senaste halvåret. Det blev en hel del allvar med begrepp som den andra maskinåldern (svd), skratt med övningar och sedan hårt arbete med post-its, diskussioner om läroplanen, prioriteringar och sedan en avslutande One-shot video.

Vi gick därifrån med ca. 15 filmer, en vägg av idéer och ca. 80 deltagare som utmanat varandra och mig i tankarna om nästa steg i digitaliseringen av förskolan. Stort tack till deltagarna och Lin för ett gott samarbete!

, , ,

No comments yet.

Kommentera