Toppmeny

Kom och lyssna på oss under Makerdays!

Den 5-6 oktober är det MakerDays i Göteborg och Väsby Lärlabb medverkar under två punkter på konferensen.

MakerDays är en mötesplats, ett rum för lärande och utforskande i gränslandet mellan skapande, digitalisering och kreativitet. Delta i ettlärande genom informella, nätverkande, delade och görande aktiviteter, och låt dig inspireras av föreläsare.

makerdays_logo_2016För andra året i rad arrangerar vi Makerdays. Efter förra årets succé har vi valt att utöka antalet platser till eventet. Ta chansen att utbyta kunskap och erfarenheter med andra verksamma inom skola och andra utbildningsmiljöer, eller bara inspireras inom det senaste inom makerkulturen.

Per Falk kommer att prata om Design för lärande tillsammans med Carl Heath från Interactive Institute.

Mycket av det vi gör när det kommer till makerkultur, att skapa med IT som material och programmering gör vi för första gången. Det är nya innehåll som förutsätter ny lektionsplanering, ny kunskap om verktyg och material. I denna workshop visar Carl Heath och Per Falk från Väsby Lärlabb hur vi kan pröva på och lära oss att använda designmetoder för deltagarcentrerad design och så kallade iterativa processer. Med kunskaper ifrån workshopen skapas bättre möjligheter för utbildare, lärare och ledare att utveckla och förbättra kvaliteten när man gör det nya och oprövade, eller vidareutvecklar verksamhet.

Digitalistorna Matilda och Beatriz kommer att prata om Vägen till digital kompetens i förskolan

Hur kan man implementera och arbeta med programmering i förskolemiljö? Vi kommer i denna workshop att arbeta med att utforska makey makey och bluebot som ett pedagogiskt verktyg. Där kommer du att få ta del av de metoder Väsby kommunala förskolor använt i arbetet med att bemöta barn som världsmedborgare.

, ,

No comments yet.

Kommentera