Toppmeny

Kugghjul i en teknik- och upplevelsepark

I lärlabbet och projektet Interaktiva Lärmilljöer arbetar en av barnskötarna med en idé om en teknik- och upplevelsemiljö utomhus. Amanda är delvis inspirerad av miljöerna i Pettson och Findus men framförallt kanske skapa en miljö som tillåter barnen att upptäcka, uppleva och leka med teknik och objekt där de uppmuntras till undersöka grundläggande principer inom mekanik.

Vi har i labbet diskuterat om hur designprinciperna från t ex IDEO kan hjälpa oss i nästa steg, att gå från idé till handling. Detta steg är ofta en utmaning då det alltid är lätt att planera, tänka och brainstorma – men betydligt svårare att formulera ett nästa steg och faktiskt ta det. Per Falks och Amandas arbete och dialog just nu är mellan två workshops, och mestadels på vår interna Facebookgrupp i labbet. Efter den senaste workshoppen fick deltagarna en uppgift att utifrån sin idé fundera på vad deras nästa steg skulle kunna vara och sedan testa idén.

Utifrån din idé – tänk ut ditt nästa steg, formulera och posta det i Facebookgruppen samt gör det!

Amanda och Per Falk diskuterade vad som var ett bra första steg för att testa ut miljön, och vi enades om skriva ut kugghjulen i Väsby Makerspace och sedan får hon testa dem på förskolan.

Human centered design

Modell från Don Norman –  https://www.youtube.com/watch?v=yY96hTb8WgI

De ritningar hon hittade plockades ned från Thingiverse, och printades ut på Väsby Makerspace och nu har vi snart 10 kugghjul som hon kan arbeta fram en fungerande prototyp med.

cogwheels-driveunit_preview_featured

Kugghjul:
http://www.thingiverse.com/thing:543772

http://www.thingiverse.com/thing:525490

http://www.thingiverse.com/thing:6786

 

 

Här är Amandas One-Shot Video

, , , ,

No comments yet.

Kommentera