Toppmeny

Nu är vi igång med nästa version av Tripp, Trapp, Träd

I oktober släppte Utbildningsradion sin pedagogiska app för förskolan Tripp, Trapp, Träd till sitt TV- och radioprogram med samma namn. De kommunala förskolorna i Väsby har tillsammans med förskolor i Botkyrka medverkat i utvecklingsarbetet av version 1.0.

Många barn är redan bekanta med tv-serien och radiomagasinet Tripp, Trapp, Träd. Nu släpper UR appen Tripp, Trapp, Träd. Här kan barnen bland annat sjunga, spela och dansa inne i fågelholken tillsammans med koltrasten Kol-Erik, skapa stora och små magiska kryp eller producera ljud och bild i pekboken. I appen kan man även lyssna och titta på alla avsnitt av Tripp, Trapp, Träd. (Pressmeddelande 2015-10-29)

Inbjudan från UR – 2015-12-09

WORKSHOP – UPPLÄGG & PLANERING

Vad ska vi göra?

Tanken är att vi under en dag identifierar befintliga funktioner och innehåll som kan förbättras. Följt på det en idégenerering där vi gemensamt kommer fram till vad nästa version skulle kunna innehålla.

Varför ska appen förbättras?

Tripp, Trapp, Träd -app är en del av ett större projekt riktat mot förskolan. Produktion är planerad att pågå fram till och med 2018. I takt med att vi får ny återkoppling från våra användare kommer vi att vilja förbättra appen kontinuerligt. Det här är den första uppdateringen sedan den första versionen släpptes i slutet av oktober i år.

Så det är med stort förväntan och glädje vi nu inleder utvecklingsarbetet inför nästa version av appen Tripp, Trapp, Träd 1.1, ett arbete som sammanfaller med förskolornas strategiarbete inom IT och förstärkning med Utvecklingsledare i bl a Väsby Lärlabb.

, ,

No comments yet.

Kommentera