Toppmeny

Pressrelease om Tripp, Trapp, Träd

Förskolebarn får möjlighet att arbeta med språkutveckling och matematik med hjälp av en ny app. Upplands Väsby kommun är en av två kommuner som deltar i utvecklingen av Utbildningsradions nya verktyg Tripp trapp träd. En applikation särskilt för yngre barn.

fohjclcsafflv3x30a8w

 

Vi är mycket glada och stolta att våra förskollärare och Väsby Lärlabb samverkar med UR i detta utvecklingsarbete. Ett arbete som verkligen berikar pågående processer i labbet! Läs hela vår pressrelease här!

Så här skriver UR i deras pressrelease för Tripp, Trapp, Träd – en serie för de allra yngsta.

 

Nu gör UR en större satsning för förskolebarn i åldrarna 3-5 år. Först ut är tv-serien Tripp, Trapp, Träd – ett pedagogiskt magasin som är skapat utifrån yngsta tittarnas behov och kunskapsnivå. Torsdag 20 augusti kl. 18.00 är det premiär i Barnkanalen. Efter sändning publiceras avsnitten på ur.se och UR Play.

Efter det första mötet var alla förskollärare och chefer lyriska och eniga i att UR verkligen lyckades skapa delaktighet och engagemang i utvecklingsarbetet genom det inflytande förskollärarna fick genom tester och samtal. Vi återkommer med mer information snart!

Under tiden tycker jag att vi bänkar oss vid TVn!

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mall för didaktisk design - Väsby Lärlabb - 3 september, 2015

    […] av ett underlag och mall för didaktisk design i våra utvecklingsprojekt i förskolan och för Tripp, Trapp, Träd. Kom gärna med feedback så vi kan utveckla den […]

Kommentera