Toppmeny

Vidareutveckla en Beebot med en pennhållare och en 3D-printer

Då förskolorna är igång med sitt utvecklingsarbete kring lärmiljöer har Väsby Lärlabb investerat i lite olika prylar som kan förstärka lärandet inom ett par områden t ex datalogiskt tänkande och en sådan produkt är BeeBot.

BeeBot_blinking_left

Ett litet bi på hjul som du enkelt kan programmera instruktioner till med knapparna på ryggen, och sedan åker den runt i enlighet med den sekvens som barnet knappat in. Precis när jag håller på att bekanta mig med BeeBot så dyker en tweet upp med en prototyp på en pennhållare till biet.

Sagt och gjort. Jag laddar ned 3D-modellen, går in på Tinkercad och skriver ut en egen pennhållare. Tyvärr har nog Micke något mindre pennor än vad jag har, så in i TinkerCad igen och så modifierar jag ritningen något.

Här är nu resultatet. BeeBot – Pen Holder 2

Copy of beebot 2

 

Så otroligt enkelt att designa något i Tinkercad, modifiera befintliga ritningar, skriva ut och sedan tillföra en funktion som tidigare inte var möjlig. Plötsligt kan nu din BeeBot programmeras till att rita geometriska figurer tack vare en finurlig person med en idé, nätet som distributör av idéer och en 3D-skrivare i labbet. Så enkelt och kraftfullt, vilket öppnar för helt nya möjligheter att utveckla saker i närhet eller lösa problem!

Det här får bli något för förskollärarna att bita i efter sommaren, men stort tack Micke Kring för att du är så frikostig med dina idéer!

, ,

One Response to Vidareutveckla en Beebot med en pennhållare och en 3D-printer

  1. Micke Kring 15 juni, 2015 at 12:54 #

    Väl bekommet! Bara roligt att se hur ni kommer att jobba och komma på för bra idéer!

Kommentera