Toppmeny

Workshop i utomhusmiljö

Idag hade Digitalistorna ännu en workshop där vi arbetade med våra digitala verktyg utomhus. Denna termin är det ett stort fokus på just digitala verktyg och utomhuspedagogik. Dels genom att tredje omgången i Väsby lärlabb har den inriktningen denna omgång, samt att vi som digitalistor erbjuder workshops fokuserade kring detta. Väsby kommunala förskolor köpte därför in en ipad med 4G-nät till varje förskola, så att pedagogerna har resurser att kunna ta med tekniken ut.

I denna workshop arbetade vi med apparna Xnote och Min första småkrypsapp. Workshopen var uppdelad i två moment där apparna behandlades var för sig, men den röda tråden var tema småkryp. Pedagogerna fick samarbeta, utforska apparna samt i slutet reflektera över hur ett sådant upplägg stämmer överens med förskolans läroplan.

Pedagogerna samarbetar för att hitta det gömda meddelandet i Xnote

Pedagogerna samarbetar för att hitta det gömda meddelandet i Xnote

20161014_094342

Reflektion kring de två olika övningarna utifrån Väsby kommunala förskolors lotusdiagram

Reflektion kring de två olika övningarna utifrån Väsby kommunala förskolors lotusdiagram

Dagen avslutades med att pedagogerna fick ge feedback genom ”Two stars and a wish”. Trots lite teknikstrul, kallt väder och kort om tid fick vi mycket positiv feedback kring innehållet. Pedagogerna var överens om att apparna kunde användas i förskolemiljö i enlighet med våra styrdokument.

En ytterligare insats Digitalistorna gör i samband med digitala verktyg och utomhuspedagogik-projektet är att pedagogerna kan få stöttning med de nya erfarenheterna genom att få hjälp av vår Youtube-kanal.

Här är en tutorial kopplad till förra workshopen med mikroskop.

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera