• 27

  Bokningen öppen

  Bokningen är öppen igen med ett nytt utbud workshops och föreläsningar för att stötta Väsbys skolor och förskolor i digitaliseringen.

  Läs mer

 • Ombyggnad

  335 kvm

  Vi utökar vårt makerspace från 90 kvm till 335 kvm, med nya möjligheter för att pröva och mixa olika material, uttryck och verktyg.

  Läs vår processdagbok

Väsby Makerspace expanderar från 90 kvm till 335 kvm!

Makerspace är ett kreativt centrum för IT-slöjd och kan ses som en förlängning av kommunens förskolor och skolor. Här kan man diskutera, fortbilda sig, programmera och testa t ex 3D-skrivare, lödstationer, olika typer av datorer, robotar och ljud- och ljusmojänger! 

Initiativet kom ursprungligen från Ett lärande Väsby och verksamheten startades 2016 för att möta befintliga mål i läroplanen men framför allt för att möta upp den kommande nationella IT-strategin från Skolverket. Detta är ett projekt som pågår fram till augusti 2020.

De olika huvudmännen – genom sina förskolor och skolor-  i Väsby erbjuds som tidigare möjligheten att nyttja Väsby Makerspace och få tillgång till material, kompetens och metoder för att jobba med konstruktion, programmering och digital kompetens.

Väsby makerspace erbjuder workshops och föreläsningar för grundläggande programmeringslektioner eller skapandeprocesser med IT som verktyg och material för elever och lärare. Maxgräns för antal deltagare är 16 personer (lärare och/eller elever), och man bokar block om halvdagar, där man kan nyttja allt från en timme till en halvdags workshop.

Boka tid