• makerspace_LR karusell_mindre

  Väsby Makerspace

  Makerspace skall fungera som ett kreativt centrum för IT-slöjd på 130 kvm och kan ses som en förlängning av alla förskolor och skolor i Upplands Väsby kommun.
  Boka tid

 • 20160323_152102

  Beebots

  Hur kan man jobba med programmering och logiskt tänkande i förskolan? Anmäl dig till workshoppen om robotar i förskolan så visar vi er!
  Boka tid

Makerspace skall fungera som ett kreativt centrum för IT-slöjd på 130 kvm och kan ses som en förlängning av kommunens förskolor och skolor. Här kan man diskutera, fortbilda sig, programmera och testa t ex 3D-skrivare, lödstationer, olika typer av datorer, robotar och ljud- och ljusmojänger! 

Initiativet kommer från Ett lärande Väsby och verksamheten startas för att möta befintliga mål i läroplanen men framför allt för möta upp den kommande nationella IT-strategin från Skolverket. Detta är ett pilotprojekt som pågår fram till juni 2017.

De olika huvudmännen – genom sina förskolor och skolor-  i Väsby erbjuds nu möjligheten att nyttja Väsby Makerspace och få tillgång till material, kompetens och metoder för att jobba med programmering och digital kompetens.

Väsby makerspace erbjuder workshops och föreläsningar för grundläggande programmeringslektioner eller skapandeprocesser med IT som verktyg och material för elever och lärare. Maxgräns för antal deltagare är 16 personer (lärare och/eller elever), och man bokar block om halvdagar, där man kan nyttja allt från en timme till en halvdags workshop.

Boka tid