Vi bygger ut!

Väsby Makerspace expanderar från 90 kvm till 335 kvm! De stora lokalerna ger oss nya möjligheter att pröva och mixa olika material, uttryck och verktyg, för att möta upp nya och reviderade läroplansskrivningar och vara ett stöd för de olika huvudmännen i Väsby. Häng med på en rundvisning av lokalerna!

 En första genomgång av lokalerna och verksamheternas behov gav oss denna skiss:

20170829_141922

Ritning över Väsby Makerspace

 

Två större workshopytor Ada och Python, ett sinnes- och sensorlabb, ljud- ljus- och luktmiljön Grottan samt en 3D-hörna. Namnen på miljöerna är endast arbetsnamn.

Så hur ska barn och elever få möta miljöerna? Vår tolkning av vårt uppdrag är att bygga miljöerna till 70%, för att sedan fortsätta i mötet med barn och pedagoger. I planeringen och utformningen hämtar vi stöd och inspiration från litteratur som Make Space- how to set the stage for creative collaboration (Scott Doorley & Scott Witthoft), samt ett intressant besök på OpenLab som gav inspiration kring visualisering av designprocessen i våra olika projekt med hjälp av en sk. double diamond.

Vi är även mycket stolta över det samarbete mellan Utbildningskontoret och Stockholms Universitet (SU) som innebär att förskollärarstudenter från SU kommer till Väsby under höstterminen 2017 för att delta i workshop och utveckla sin digitala kompetens i Väsbys Makerspace, som en del i sin utbildning. Att vi på Makerspace kan erbjuda förskollärarstudenter utbildning är ett kvitto på att vi har den kunskap och erfarenhet som krävs och nu efterfrågas i tekniktäta lärmiljöer. Pressrelease

I samband med expansionen utökar vi även personalgruppen. Sedan starten arbetar här Magnus Kortell, makerpedagog, och Per Falk, IT-strateg och processledare på Utbildningskontoret. Ny i teamet är Amanda Edin, makerpedagog. Vi kommer även att dokumentera vårt arbete i en utvecklings- och processdagbok, lite om våra framgångar, motgångar och vardagen på Väsby Makerspace.

Vi ser fram emot en spännande höst!

,

No comments yet.

Kommentera