V.40 Legoväggen

Veckan som varit har varit en explosion av aktivitet! Lokalerna börjar ta form och flera av ytorna börjar nu definieras och testas skarpt. Ena dagen är vi processledare för förskolor eller håller utbildning i Micro:bit, och andra dagar skruvar, målar och hamrar vi.

Extra roligt är att vi har en pågående diskussion om design av lärmiljöerna och hur vi styr flödena och lärandet i lokalerna, t ex hur får vi barn att stanna upp vid legoväggen och vad möts de av där? Här är boken Make Space en resurs i hur man kan tänka.

Make space

Make space

Framgångar:

  • Vårt kalendersystem är igång och just nu bokar verksamheterna in sig.
  • Vi är snart upp på 70% av färdigdefinierade och designade lokaler – vilket var vår målsättning och ambition

 

Motgångar:

Hur skall vi hantera lagring och förvaring på makerspace? Det blir lätt stökigt och vi har nu mängder av material som måste förvaras på ett klokt sätt för att lätt kunna vara tillgängligt samtidigt som miljön måste vara öppen och inbjudande för nya grupper och elever som kommer.

Med antalet förfrågningar som ökar grubblar vi slutligen på; hur skall vi hantera alla förfrågningar som vi får från andra kontor och intressenter utanför kommunen? Hur skall vi tolka vårt uppdrag och för vilka jobbar vi egentligen?

 

IMG_3922

Comments are closed.