V.39 Sinneslabbet

Den här veckan passade vi på att besöka Eva Tuvhav Gullberg på Sinneslabbet i Vaxholm för att ta intryck av hur man kan jobba med barnens alla sinnen i förskolan. Här finns en artikel om deras verksamhet.

I det relativt stora rum som utgör Sinneslabbet finns mängder av föremål som väcker sinnena till liv. Färger är den röda tråden, och här finns tyger, lampor, ljusbord, föremål som låter, rinner, är mjuka och hårda, håriga och släta. Här finns tunnlar, mattor med spännande mönster för tårna att känna på, kryddor och stenar att lukta på och till och med ett frukt- och godispiano, med riktiga bananer, apelsiner och geléråttor, som fungerar att spela på!

Det var ett besök som var väl investerad tid och vi på Väsby Makerspace kommer att försöka designa vårt ’sensorlabb’ med en mix av det material och de pedagogiska upplägg vi såg där samt försöka gifta in den övriga skaparverksamheten i miljön. Hur bygger vi sömlösa gångar i lärandet mellan t ex verkstad och sinneslabb?

Framgångar:

Tänk att ett besök och ett samtal kan lösa upp knutar och ge uppslag till så många idéer. Dessutom hittade vi en bok som vi kommer köpa in  The Art of Tinkering.

 

Motgångar:

Inga motgångar att rapportera just nu, teamet jobbar som ett urverk och har ett otroligt flow.

, ,

Comments are closed.