Öppet hus på makerspace 13/11

Måndagen den 13 november

Den 13/11 mellan kl 12 – 17 håller vi portarna öppna för nyfikna medborgare, kreativa byråkrater, pedagogisk personal samt makerpedagoger i och utanför kommunen!

Vi är själva nyfikna på Sophie Landwehr Sydows forskning om ’material literacy’ så vi tänkte passa på att lyssna, lära och mingla under samma eftermiddag! Så kom förbi och lär dig något, kolla in miljön, känn på material och utrustning samt få mer information om våra framtidsplaner. Om ni vill komma är det bara att anmäla sig här i detta formulär.

Sophie Landwehr Sydow

 

Sophie föreläser mellan 12.30 – 13.15.

Sophie Landwehr Sydow är doktorand inom Medieteknik på Södertörns Högskola och även knuten till

22414384_10155911103484924_11280365_n

Sophie Landwehr Sydow

Stockholms universitet. Hennes forskning fokuserar på makerrörelsen, där hon forskar på begreppet ”material literacy” och analyserar processen kring 3D-printing. Med sin bakgrund i Människa-Dator

Interaktion (engelska: Human-Computer Interaction) är Sophie framför allt intresserad av den rollen teknik har i olika makersammanhang.

Sophie förslår att makerpraktiken är samspelet mellan engagemanget och erfarenheten hos makern med material och verktyg, vilket ger en plattform för att utforska nya materialupplevelser och hur både nya material och verktyg påverkar och formar vår förståelse för design och teknik.

Datum och adresser

Datum: 13 november
Tid: 12.00-17.00
Adress: Centralvägen 1, Upplands Väsby
Mailadress: vasbymakerspace@upplandsvasby.se

Så kom till lokalen och träffa nya och gamla bekantskaper, planera lite projekt eller bara ta inspiration!

 

Välkomna!

 

 

,

No comments yet.

Kommentera