v. 10 Öppet Hus med Anna Åkerfeldt

I förra veckan anordnade vi ännu ett Öppet Hus, och denna gång med vår samarbetspartner Anna Åkerfeldt. Lektor på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen Stockholms Universitet samt redaktör för Designs for Learning. .

Hennes föreläsning handlade om Didaktik i omvandlingens tid.

Anna Åkerfeldt kommer att diskutera skolans digitalisering och hur användning av digitala resurser och system utmanar vår förståelse av lärande, undervisning, bedömning och kunskap.

Vi fick ta del av hennes forskning och böcker samt fler intressanta frågeställningar för dagens skola och lärmiljöer samt avväganden som man ställs inför i tekniktäta miljöer. Finns det t ex något samband mellan ’tekniken’ i skolan och ett ökat/förbättrat lärande? Hur designar man uppgifter för barn och elever utifrån frågeställningarna nedan? Hur betygssätter man arbetsprocessen i en programmeringsuppgift eller en tramsbots alla iterationer? Endast det färdiga resultatet eller även vägen dit?

didaktiska frågeställningar

 

20180309_155232

Anna hade även med sig ett par exemplar av boken Didaktik i omvandlingens tid som vi lottade ut till besökarna om de ville dela med sig av några idéer kopplat till design och makerkultur.

Stort tack till Anna för ett viktigt inlägg i diskursen ’skolans digitalisering’ och viktiga tankar för oss som verkar i makerrörelsen och som dagligen jobbar med programmering och digital kompetens i skolan.  Stort tack till det trettiotal besökare, tjänstemän och makers som kom förbi för att fotografera, diskutera och vända på begreppen tillsammans med oss.

Annas Prezi hittar du här:

didaktisk_design

Länk till Prezi

 

Här är även ett antal foton från eftermiddagen.

 

, , ,

Comments are closed.