Microbit-studio

I vår Microbit-studio stöttar vi alla huvudmän som visat intresse för mikrokontrollern MicroBit. Här mixar vi olika material, sensorer, motorer, 3D-printade modeller, kartong och sugrör. Vi låter flera ämnen samverka i lektionsuppläggen t ex design i slöjden, algoritmer i SO, programmering i matematik samt designar, experimenterar och bygger olika föremål och system med syfte och funktion som vi tillsammans kommer överens om.

IoT – Internet of things

Hur konstruerar du in ett inbrottslarm i ett skåp byggt i slöjden? Hur gör man en stegräknare med en konstruktion från en 3D-printer och kardborrband från slöjden?

bbc_micro_bit_stepometer_twsu_512

Bygg robotar

Vi blandar olika material som kartong och sugrör för att konstruera robotar som reagerar på ljud och ljus, samt blinkar och rör sig.

Hydroponiska system

Hydroponisk odling är inget nytt, utan var säkert den princip som utgjorde Babylons hängande trädgårdar. Hydro betyder vatten och ponic är grekiskt och betyder arbeta, alltså arbetande vatten. Hos oss kan vi lära er hur hydroponiska system fungerar och kan styras med mikrokontrollern.

IKEA_VAXER_insats_for_odling_41x22cm

Foto: IKEA