Workshops

Väsby makerspace erbjuder workshops och föreläsningar för grundläggande programmeringslektioner eller dataslöjd för elever eller som fortbildning för lärare. Maxgräns för antal deltagare är 16 personer (lärare och/eller elever). En workshop är ca. 3h.

Magnus Kortell som är makerpedagog jobbar halvtid på följande tider:

Måndag: 13.00-16.30

Tisdag: 08.00-16.30

Onsdag: –

Torsdag: 08.00-12:00

Fredag: 13:00-16.30

Workshops

Interaktiva lärmiljöer med Makey Makey
Ett digitalt verktyg där man kan koppla samman olika typer av vardagsföremål som t ex frukter och gem för att kunna programmera och styra en dator när man vidrör materialen. Ett spännande möte med fysik, teknik och programmering.
(För förskola och F-6)

Programmera med Scratch
Scratch från MIT är en enkel men kraftfull programmeringsmiljö som är perfekt för att introducera programmering i skolan.
(För F-9)

3D-printning och CAD
Hur fungerar en 3D-printer och vad kan man göra med den? Vi lär oss om hur man går från idé till prototyp med ett CAD-program (TinkerCAD) och skriver ut fysiska objekt i en 3D-skrivare.
(För F-9 och gymnasiet)

Robotar
Programmera robotar som Beebots, Mbot och Lego Mindstorms och se hur kod och logiskt tänkande tar sig i uttryck när man styr robotar och maskiner med kod.
(För förskola, F-9 och gymnasiet)

Löd kretsar, bygg egna maskiner med blinkande dioder
Med kretsar, dioder, sladdar och sensorer bygger vi egna apparater och maskiner – allt från syntar till solcellsdrivna bilar.
(För förskola, F-9 och gymnasiet)

Micro:bit-studio
Gör ett besök i vår icro:bit-studio för att lära er mer om mikrokontrollern som gör succé i skolan. Här kan ni lära er med programmering, blanda olika material för att bygga IoT (Internet of things) eller kanske ett odlingssystem med sensorer för bevattning och fukt.

Boka tid